Koronatiltak ved seremoni

Vi ønsker å tilrettelegge for den enkeltes behov og personlige ønsker for å skape en personlig, verdig og respektfull avskjed. Vi lever i en annerledes tid og koronapandemien setter sitt preg også på gjennomførelsen av gravferd. Under finner du informasjon om hvordan restriksjonene preger gjennomførelsen.

Sist oppdatert: Tirsdag 14. desember 2021


ANTALL DELTAKERE
Begravelser og bisettelser er som mye annet fortsatt preget og begrenset av koronapandemiens pålagte restriksjoner. Hovedregelen p.d.d. tilsier at begravelser og bisettelser regnes som offentlige arrangement. Det betyr at det på nåværende tidspunkt kun er tillatt med inntil 50 stk deltakere ved faste tilviste plasser, der det er mulig å overholde 1 meter mellom deltakerne. Og maksimalt 20 stk uten faste tilviste plasser.


REGISTRERING
Myndighetene stiller krav om lister med navn og telefonnummer til alle deltakere i seremonier iht. eventuell smitteoppsporing. Du kan i noen tilfeller registrere deg digitalt med en QR-kode som settes ved inngangsdøren til seremonirommet, og som er trykket bakerst på programmet. Dersom du ikke har dette tilgjengelig eller dette ikke tilbys, vil lister bli lagt frem i seremonirommet hvor du kan skrive deg på manuelt. Begge listene vil være tilgjengelig for helsemyndighetene ved forespørsel, før de etter 10 dager makuleres.
  • God håndhygiene! Det vil være antibac tilgjengelig ved inngangsdørene.
  • Påbud om bruk av munnbind 
  • Dørene vil som normalt åpnes for besøkende 30 minutter før seremonistart. Vi oppfordrer likevel alle til å møte opp i god tid slik at vi får registrert alle deltakere.
  • Vi må også i disse tider be innstendig om at alle følger de lover og regler våre myndigheter bestemmer og at håndhilsning og klemming frarådes. Vi kan vise respekt på andre måter, blant annet med et godt blikk og gjøre en markering med hånden over hjertet.
  • Overhold 1 meters avstand - samme husstand kan naturligvis sitte tettere
  • Registrer deg med en gang, slik blir det ikke glemt
  • Du kan ikke delta i seremonien dersom du er syk eller har symptomer.


VIS OMSORG, TA HENSYN - BRUK MINNESIDENE
Som vi alle forstår er det spesielle tider og det er dermed viktig at vi alle gjør det vi kan for å forhindre at smitten sprer seg. Vi bør derfor ta ekstra hensyn og vise omsorg på alternative og andre måter. Vis din deltakelse og omsorg ved å tenne et lys eller dele noen minneord, bilder eller annet på avdødes minneside. Minnesidene er en god plattform og måte å vise omsorg på. Her kan du også bestille en blomsterhilsen både til seremonien, men også til hjemmet. Samt gi minnegaver direkte fra siden. Vi vet av erfaring at god bruk av minnesiden settes stor pris på av de etterlatte.


MINNESAMVÆR
Det er igjen åpnet for muligheten til minnesamvær i Nittedal Kommune. Per i dag er det tillatt med maksimalt 50 pers i minnesamvær etter begravelser og bisettelser. Dette forutsetter store nok lokaler, og mindre lokaler vil ha ulike antallsbegrensninger.
Kontakt oss for ytterligere informasjon.
SE HER FOR GJELDENDE REGLER, ANBEFALINGER OG TILTAK I NITTEDAL KOMMUNE

Minnesider og blomsterbestilling

Her kan du bestille blomster, samt dele minner i form av tekst, bilder og musikk med familie, venner og andre som besøker den respektive minnesiden. Nekrologen kan legges her, et minneord eller et dikt - så finnes det også for kommende generasjoner.

Kundereferanser

Mona c. Brevig Iversen.
Hjertelig takk for all hjelp og bistand i forb. med mors begravelse. Det ble en fin ramme rundt det hele, pent pyntet i kirken og nydelig solosang med Roald Haarr som var helt fantastisk, takk for at dere ordnet det. Mor var jo så glad i dem, sett konserter som var en opplevelse for henne. Vi fikk mye tilbakemeldinger om hvor fint dette var, dette var helt i mors ånd. Vi fikk et fint og verdig farvel. På vegne av oss pårørende, tusen takk
Mvh. Mona c. Brevig Iversen.
Halvorsen
I forbindelse med min kone og vår mamma Reidun Halvorsens bortgang ønsker vi å takke for den utrolige servicen, støtten og hjelpsomheten dere viste. Dere stilte opp til samtale samme dag vi ringte og ordnet alt det praktiske. Tusen takk til Torill for fin tale. Bisettelsen ble akkurat slik Reidun/mamma ønsket og var en verdig og høytidelig avslutning.
Annette, Lene og Robert m/familie
Kjære Team Tore, takk for all god støtte og hjelp med pappa sin begravelse. Det ble et vakkert og verdig farvel. Føles utrolig godt å ha et så rutinert og ikke minst profesjonelt begravelsesbyrå i slike tunge stunder.
Trude Josefsen
Hei !Tusen takk for god service og flott arrangement i forbindelse med min fars bortgang.Kirken var nydelig pyntet og med supre musikere som spilte og sang så flott.Bisettelsen ble akkurat så fin og personlig som jeg hadde ønsket og vi merket ikke at vi var få personer til stede i kirken.Barnebarna nevnte også at dette ble mye finere enn de hadde håpet på.Jeg tror pappa hadde satt pris på arrangementet rundt bisettelsen om han kunne vært der. Vennlig hilsen Trude
Skogheim
Hei Tore, på vegne av familen vil jeg takke deg for den fine jobben dere har gjort i forbindelse med mamma/Bentes begravelse. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på gårsdagen. Vi ser tilbake på en verdig og fin begravelse. Med vennlig hilsen familien Skogheim