Planleggingssamtale

Når de pårørende tar kontakt med oss avtaler vi tid for en konferanse. Dette er en samtale der vi planlegger alt det praktiske rundt gravferden. Noen ønsker denne samtalen så raskt som mulig, mens andre ønsker et par dager på å få summet seg i alt det kaotiske. En slik samtale tar som regel et par timer og utføres enten på våre lokaler i Nittedal, eller vi kan komme på hjemmebesøk for å tilrettelegge gravferden.

Ofte kan det være en fordel for familien å prate sammen før planleggingssamtalen. Blant annet om hva slags kiste en vil ha, hvilke salmer/ sanger som skal synges, om en ønsker soloinnslag, hva som skal stå i dødsannonsen, på blomstersløyfene og lignende.

Planlegger til forbredelse av vårt møte


Etter endt samtale får pårørende med seg en mappe fra oss. Mappen inneholder en oversikt med det praktiske vi har pratet om og de valg som er blitt tatt, et prisoverslag og litt annen informasjon som kan være nyttig.


Praktiske spørsmål som avklares i konferansen:

 • Tid og sted for gravferd / bisettelse
 • Type gravferd
 • Gravsted
 • Salmer/ sanger, musikk og eventuelle solistinnslag
 • Bestilling av program; type og antall
 • Ønske om syning av avdøde, samt følge kisten til gravsted
 • Blomsterdekoreringen på båren og i seremonirommet
 • Valg av kiste
 • Egne klær eller bruk av svøp som følger kisten
 • Båreandakt ved utkjøring fra dødssted eller i kapell ved ankomst
 • Praktisk informasjon om selve gravferdsdagen, eksempelvis hvor de pårørende går inn i kapellet/kirken, når man skal møte opp og hvilken side man skal sitte på.

 

I tillegg er det flere offentlige kontorer som skal ha beskjed ved et dødsfall. Vi er behjelpelige og sørger for å gi beskjed til disse, mens du vil få informasjon fra oss om hvilke instanser du selv må melde fra til.

Skjemaer som skal fylles ut:

 • Melding om dødsfallet til skifterett/Lensmann (vedr. arv og skifte).
 • Melding til politiet
 • Nav
 • Folkeregisteret
 • Melding til kirkegårdsmyndighetene
 • Melding til prest, forstander eller andre som skal lede seremonien.

Evt. søknadspapirer vedr. gravferdshjelp, fullmakter og skiftepapirer (hvis bestemt).

Minnesider og blomsterbestilling

Her kan du bestille blomster, samt dele minner i form av tekst, bilder og musikk med familie, venner og andre som besøker den respektive minnesiden. Nekrologen kan legges her, et minneord eller et dikt - så finnes det også for kommende generasjoner.

Kundereferanser

Nina og Øyvind Berg
Tusen takk for all verdifull hjelp og støtte ifm. vår mors bisettelse. Takk for at dere kom med gode forslag og bidro til at mor fikk den personlige og minnerike avskjeden hun fortjente. Vi har satt stor pris på deres omtanke, tilstedeværelse og servicenivå. Vi var også særdeles godt fornøyd med stedet (Eckbo) dere anbefalte til minnesamvær.
Renate Johansen
Kjære Tore og dine medhjelpere!Jeg må rette en stor takk til deg først for all god hjelp og støtte da min kjære mann, Tom Rune Olsen gikk bort 20.september 2019.Da jeg ringte deg om dødsfallet,var det en varme og støtte som svarte telefonen som jeg ikke har sett maken til. Det var første gang jeg selv måtte gjøre dette og det var så godt å ha deg i nærheten uansett hva det må være. Du tok i mot meg og min mor med åpne armer og gav oss en god klem. Bisettelsen var 2.oktober 2019 og dere hadde gjort det så fint i kirken og støtten jeg fikk under og etter sermonien var ubeskrivelig. Vil også rette en stor takk til Torill som gav meg så god støtte og varme etter Tore hadde kjørt avgårde med min kjære mann. Tusen hjertelig takk til dere!
Ivar og May-Liss
Kjære Tore! Tusen takk for utrolig flott støtte, hjelp og proff oppfølging med bådetante Ruth og onkel Bjarne sin bortgang. Vi er utrolig takknemlige! Varme hilsener fra Ivar og May-Liss.
Bjørn Hvidsten
Topp service på alle måter. Veldig behjelpelige på alle måter fra a_å. Tusen takk for god service hele veien til Tore og de andre som er med på jobben de utfører på en glimrende måte. Hilsen Bjørn og Rune Hvidsten
Erik Stubbom
Takk for proff hjelp ifm. Steinar Kjuul sin bortgang som jeg plutselig kom opp i og måtte ordne med begravelse m.m. Etter å ha kontaktet Nittedal Begravelsebyrå som var en selvfølge for meg, ordnet de alt fra bortkjøring, annonsering og alt annet som følger med og til slutt bisettelsen på Alfaset hvor byrå møtte med Werner og Tore, kunne IKKE vært gjort bedre. De er de rette personer til slikt, som de forøvrig er over alt. For meg ble dette en lett jobb takket være de. Anbefales på det sterkeste til alle som trenger hjelp til begravelser. HJERTELIG TAKK Nittedal Begravelsebyrå.