Kiste hvit basis med teppe og pute
Nedlegg i kiste
Dødsannonse på nett og minneside
50 stk enkle program
Liten kisteblomst med sløyfe
Assistenter i seremonien
Enkel dekorasjon av seremonirommet
Transport bårebil
(Maks 20km med avdøde i bilen, over de 20 km gir Nav stødnad for nødvendig transport til hjemsted eller krematorium og pårørende betaler en fast egenandel)
Rådgiving om stødnader fra Nav
Kort planleggingssamtale
Honnorarer
Melding av dødsfall til offentlige myndigheter
Bestilling av taler, seremonirom, gravsted
Veiledning om gravsted og gravminne
Kr. 28 677,-
Dette er en pakke som vi utfører til fast pris. Uten minnestund og kommunale avgifter. Ved endringer eller andre ønsker utenom det som inngår i pakken, vil prisen endres.
Ta kontakt for råd og veiledning!
I allminnelig språkbruk hersker det en del forvirring omkring betydningen av ordene begravelse og bisettelse. Vi bruker ordet begravelse om avskjedsseremonier hvor det foretas en jord-begravelse. Seremonien avsluttes ved at kisten bæres ut til gravstedet, og at kisten senkes i jorden.
En bisettelse er en avskjedsseremoni på lik linje med en begravelse, men hvor kisten ikke senkes ned i jorden, men som følges av en kremasjon. Seremonien avsluttes vanligvis med at kisten bæres ut i bil som direkte frakter kisten til krematorium. Se vår egen video her: https://www.youtube.com/watch?v=wc3G9qirypM.
Ved kremasjon blir askeurnen vanligvis satt ned i gravstedet innen et par uker etter bisettelsen, og senest 6 mnd.
Det finnes også andre alternativer til gravsted, SE HER
Vi informerer gjerne om dette og om de praktiske sidene ved inskripsjon og valg av stein. Vi gjør også oppmerksom på at regler om graver og urnenedsettelse kan være noe forskjellige fra kommune til kommune.
LINK TIL VÅR LEVERANDØR AV GRAVSTEIN
Ja, det gjør det. Dette gjelder riktig nok når man velger kremasjon. Mange gravlunder har det vi kaller en minnelund. Minnelund er en type fellesgrav. Dette kan være et godt alternativ for de som ikke ønsker arbeidet med stell og vedlikehold av en personlig gravplass. Det finnes både anonyme og navnet minnelund. Ved en anonym minnelund vil gravens plassering ikke bli kjent for pårørende, og de vil ikke kunne være tilstede ved urnenedsettelse. Pårørende vil få beskjed når urnen er satt ned, og det vil ikke være mulighet for pårørende å sette opp noen form for markering (stein/ kors/ o.l.) på graven. På en navnet minnelund derimot, vil det være mulig å føre opp avdødes navn på en navneplate, og ved de fleste gravlunder vil pårørende vil kunne være tilstede ved urnenedsettelsen. Det er riktignok ikke alle gravlunder som tilbyr begge deler, så en må undersøke ved den enkelte gravlund om hva de tilbyr.
Ved kremasjon er det åpnet opp for askespredning. Det at asken spres for vinden har vært vanlig i mange andre land, men er fortsatt forholdsvis restriktivt her til lands med tanke på hvor dette kan utføres. Dette gjelder blant annet avstand til bebyggelse. og det skal søkes til statsforvalteren om gjennomførelse. Askespredningen kan gjennomføres i havet, eller i skog og mark, men all asken skal spres på samme sted. I Norge er det ikke tillatt å beholde askeurnen i hjemmet.
Vi tilbyr også å sende asken til Algordanza i Sveits for å lage en til flere minnediamanter. Ved å utvinne karbonet fra asken og å simulere det naturlige miljøet som en vanlig diamant utvikles i, med et høyt trykk og rett temperatur, vil det være mulig å skape en til flere diamanter. Prosessen tar omtrent et halvt års tid. Det er med andre ord samme prosess som skjer i naturen, bare over en kortere tidsperiode.
Dersom avdøde var ubemidlet og dette kan dokumenteres (siste likning), vil NAV dekke en enkel begravelse. Denne gravferdsstønaden er behovsprøvd.
I tillegg vil NAV kunne dekke det meste av transportkostnadene dersom transporten er over 20 km tilsammen.